Queer Zagreb


Archived entries for Festival

Predstavljen novi ciklus Queer Zagreb Sezone

Danas, u utorak 15.4. je u ZKM-u predstavljen novi ciklus Queer Zagreb Sezone. Na konferenciji za medije je umjetnički direktor Zvonimir Dobrović govorio o događanjima od travnja do srpnja te o konceptu programiranja Sezone.

„Budući da se u sve više društvu naziru različiti oblici konzervativizma, koji se onda prelijevaju i u kazališne i plesne prakse na domaćim pozornicama, cilj je Queer Zagreb Sezone suradnjama ulaziti u institucionalne prostore ne bi li se oni dodatno otvarali za toliko potrebnu umjetničku inovativnost.„ – objasnio je Zvonimir Dobrović.

U izvedbenom dijelu programa najavljeno je večerašnje gostovanje nove predstave No Logo Opera(cija) u Jedinstvu, koja je inspirirana knjigom kanadske novinarke Naomi Klein „No Logo“ u kojoj autorica opisuje kulturu brandova i ispraznost logotipova. O predstavi su na konferenciji govorili i Fabian Lettow iz njemačkog kainkollektiva te Sanja Tropp Frühwald iz hrvatskog VRUM kolektiva koja je rekla: „No Logo Opera(cija) je naša prva produkcija ovako velikog interdisciplinarnog tipa. To nije samo predstava, već je i opera i video instalacija. Radi se o doista slojevitom projektu koji također nastoji ulaziti u institucionalizirane prostore i propitivati klasične načine proizvodnje umjetnosti.“

Posebno su zatim istaknute izvedbe Raimunda Hoghea iz Njemačke, koji 28. travnja gostuje sa svojom izvedbom „Večer s Judy“ u ZKM-u, posvećenoj Judy Garland, te Brune Isakovića koji s nadograđenom izvedbom „Nečastivih“ 7. svibnja nastupa u galeriji Lauba.

Također su najavljeni predstojeći programi u sklopu novog programskog bloka Sezone –Genderformance i tjedan fokusa na nizozemski ples. Genderformance kao nova programska linija propituje pitanja roda u izvedbenim umjetnostima, i sadrži izvedbe Eise Jocson s Filipina, Geumhyung Jeong iz Južne Koreje, Cecilie Moisio iz Italije, Poliane Lime iz Španjolske, no i hrvatskih imena poput Siniše Labrovića i Vlaste Delimar, a segment programa s fokusom na nizozemske plesne zvijezde, koji se ostvaruje u suradnji s Tjednom suvremenog plesa zagrebačkoj publici donosi tri različite predstave Jana Martensa te izvedbu i radionicu Mor Shanija.

Suradnje obilježavaju naročito filmski program Sezone, u sklopu Festivala tolerancije ali i Subversive film festivala, gdje će se također s raspravom o radu Michela Foucaulta predstaviti i izdavački pothvat udruge – prvo cjelokupno hrvatsko izdanje Povijesti seksualnosti.

Najavljen je i party u programu Sezone koji se održava ovaj četvrtak, 17. travnja u Vip klubu: „Željka M. party se nastavlja na tradicionalni Queer program koji se oduvijek poigravao s pojavama u društvu koje zatiru slobodu. Bilo koja vrsta argumentacije koja se poziva na ograničavanje sloboda je dugoročno neodrživa te se nju ponekad treba i satirizirati, pogotovo ako je dijalog nemoguć. Naprosto je nemoguće racionalno raspravljati sa stranom koja ne koristi racionalne argumente. Cilj Željka M. partija je napraviti jedan ironijski odmak od stvarnosti koja nas sve pogađa.“


KATALOG SEZONE U PDF FORMATU →

 
 

FOTOGRAFIJE IZVEDBI SEZONE:  LINK
FOTOGRAFIJE S KONFERENCIJE: LINK

Queer Zagreb Sezona se provodi pod platformom This is a Domino project

više o aktivnostima udruge Domino:
www.thisisadominoproject.org

Više o Queer Zagreb Sezoni:
www.queerzagreb.org

Press kontakt

Karla Horvat
pr@queerzagreb.org 

0919744863

Programska lista i katalog drugog dijela Queer Zagreb Sezone

Katalog možete preuzeti ovdje (KATALOG).

Klikom na sliku možete pogledati veću verziju programa.

VRUM I KAINKOLLEKTIV : NO LOGO OPERA (CIJA)

15.4., 20h
Pogon Jedinstvo,
Trnjanski nasip bb, Zagreb

Koji je zvuk pucanja svijeta po šavovima koji ga drže zajedno?

Odgovor na to pitanje pokušavaju pronaći članovi međunarodnog umjetničkog projekta No Logo Opera(cija). Sanja Tropp Frühwald, umjetnička voditeljica kolektiva VRUM, te Mirjam Schmuck i Fabian Lettow iz njemačkog kainkollektiva inspirirani su, među ostalim, knjigom kanadske novinarke Naomi Klein „No Logo“ u kojoj autorica opisuje tamnu stranu blistave vanjštine kulture brandova i ispraznost logotipova. Ansambl slijedi tragove odjevnih predmeta i ljudi u globaliziranim podzemljima, ničijoj zemlji i gradovima duhova jugoistočne Europe. Istražuju se preklapanja naizgled nespojivih krajnosti – od balkanskih supermodela, preko bivših zaposlenika nekadašnjih industrijskih tekstilnih giganta do crossdressera na poslijeratnom partiju u podzemnom skloništu. Na sceni se (re) konstruira „suvremena barokna opera“, prividno spajajući krajnosti vremena i prostora te dajući imena i glasove bezimenima i ušutkanima koji stoje u pozadini europskog tržišta razmjene robe i ljudi.

Cijena ulaznice 50kn / studenti 25kn
Informacije i rezervacije: queerzagreb@gmail.com

Koncept, režija i koreografija / Concept, Directing and Choreography: Sanja Tropp Frühwald, Mirjam Schmuck, Fabian Lettow; Izvođači / Performers: Bruno Isaković, Ana Mrak, Till Frühwald, Florian Lauss, Kerstin Pohle, Jasmina Bojić, Sara Parađiković, Katarina Kutnar, Kristina Mrčela, Paola Bralić; Tekstovi / Text: Fabian Lettow; Glazba / Music: Damir Šimunović; Scena i kostimi / Scenery and Costumes: Zdravka Ivandija Kirigin; Asistentica kostimografije / Costume assistant: Ana Fucijaš; Asistentica scenografije / Scenery assistant: Maja Patafta; Video / Video: Dragan Đokić; Fotografija / Photography: Petar Borovec; Grafički dizajn / Graphic Design: Maja Patafta; Produkcija / Production: Kirsten Möller; Asistentica produkcije / Production assistant: Ina Sladić; Odnosi s javnošću / Public Relations: Mia Horvat Koprodukcijski partneri u projektu su HNK Varaždin, Koncertni ured Varaždin, CIU Varaždin, udruga Domino, te Ringlokschuppen Mülheim i Forum Freies Theater Düsseldorf. Podržano od strane: Ministerium für Familie, Kinder, Jugend, Kultur und Sport des Landes Nordrhein-Westfalen, Kunststiftung NRW, Fonds Darstellende Künste e.V., Goethe Institut Zagreb

POZIV! POZIV! Uđi mi u ustaV!

 

Queer Zagreb organizira Željka M party i tom prilikom sastavlja se zbor za izvedbu buduće hit pjesme „Oda demokraciji“

Queer Zagreb organizira Željka M Party u čast moralnom poduzetništvu u VIP klubu, 17. travnja 2014. godine i samo za ovu priliku okuplja zbor koji će pjesmom podsjetiti na neke od najboljih „bisera“ koje smo imali priliku čuti u pred, ali i post referendumsko vrijeme.

Izrecite svoje nezadovoljstvo pjesmom, pritom se dobro zabavite uz profesionalno vođenje zbora i pjevajte uz matricu u produkciji Le Chocolat Noira. Prijavite se na pr@queerzagreb.org i postanite nova pjevačka nada na uskršnjem Željka M. partiju!

Nije obavezno da znate pjevati, bitno je da imate dobar smisao za humor i ritam te da možete odvojiti 3 puta po 2 sata (probe subotom od 2 do 4) kako biste upoznali voditeljicu zbora kao i svoje pjevačke kolege.

Osim nastupa Domino zbora, najavljujemo nastupe sve popularnijeg benda Seven Mouldy Figs, elektro-atrakciju iz susjedne Srbije The Flesh Community, članicu JTKT kolektiva Tijanu, te kao sami šećer na kraju glazbeni đumbus u režiji Marija Kovača.

Željka M. Party ~ Uđi mi u ustaV

Radionica Ami Shulman u ZKM-u

Udruga Domino i Studio za suvremeni ples priređuju plesnu radionicu Ami Shulman, u petak, 14. ožujka 2014., u 10:00 u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7, dvorana Polly.

Ami Shulman drži vrlo dinamičnu radionicu u kojoj je usredotočena na efikasnost te čistoću pokreta čime dopušta mnogo istančaniju i bolje artikuliranu fizičku izražajnost. Njezin pristup širi interpretativne sposobnosti plesača kroz promociju njegovih individualnih pokreta.

Performerica, pedagogica i umjetnička savjetnica Ami Shulman plesala je s Compagnie Marie Chouinard te radila s vizualnim umjetnikom Josephom Rovantom. Njezino ime vezano je uz Ballet BC, GoteborgsOperans Danskompani te Cirque Du Soleil. Predavala je, među ostalim, na Juilliard School, Rotterdam Danse Academy, National Theatre School of Canada, Jacob’s Pillow, Cirque Du Soleil, Alvin Ailey School, L’Ecole de Danse Contemporaine de Montreal, Ballet Divertimento i Springboard Project. Dugogodišnja je suradnica uglednog koreografa i plesača Joséa Navasa, te članica njegovog ansambla Compagnie Flak, s kojom dolazi u Zagreb, te pred čiju izvedbu se  organizira radionica.

Više o predstavi “Personae” Josea Navasa i Compangie Flak na rasporedu 15.3. u ZPC-u pročitajte ovdje: LINK

 

José Navas: Personae

Venezuelansko-kanadski koreograf istražuje odnos plesača i glazbe, od Ravela do Patti Smith, kroz 6 aspekata osobnosti.

15.3., 20h

Zagrebački plesni centar, Ilica 10, Zagreb 

Šest aspekata osobnosti prikazuje autorovu osobnu meditaciju o žudnji i božanskome, prisutnosti i odsutnosti, te o njihovim načinima preklapanja i stapanja. Nastavljajući se na njegov prethodni solo, Miniatures (2008), nova predstava također istražuje odnos glazbe i solo izvođača u klasičnom formatu, rezultirajući intimnom i delikatnom izvedbom. Personae se opisuje kao ‘predstava za odraslu publiku’, u kojoj zreli izvođač na vrhuncu svoje moći gledatelja vodi na putovanje uz glazbu Rachmaninoffa, Ravela, Verdija, Vivaldija i Patti Smith. Personae se poigrava našim gledateljskim očekivanjima, postavlja nas u određenim dionicama izvedbe u klasičnu voajersku poziciju, sudjelujući svojom intimom koju smo spremni otvoriti u procesu otkrivanja zatomljenih emocija, kamo nas Jose Navas precizno navodi. Na određen način vrlo autoritativan pokret zahtijeva od gledatelja povjerenje i prepuštanje ovoj procesiji identiteta i transformacija.

José Navas je suvremeni koreograf i plesač rođen 1965. u Venezueli, gdje započinje plesno školovanje koje nastavlja u studiju Mercea Cunninghama u New Yorku, te potom seli u Montreal, gdje je 1995. osnovao Compagnie Flak. Autor preko 30 predstava, osvojio je niz nagrada, među kojima i prestižnu Bessie.

Fotografije u rezoluciji za print mogu se downloadirati OVDJE: LINK

* tijekom boravka gostujuća skupina će održati predavanje/radionicu

Koreograf i plesač: José Navas;
Glazba: Agustín Lara, Sergei Rachmaninoff, Maurice Ravel, Patti Smith, Giuseppe Verdi, Antonio Vivaldi;
Svjetlo: Marc Parent; Trajanje / Length: 60 min;
Produkcija: José Navas/Compagnie Flak; Ko-produkcija : Danse Danse, La Place des Arts (Montreal)

Izvedba se predstavlja u sklopu Queer Zagreb Sezone u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom

 

Domino osigurao skoro 23 tisuće kuna za Sigurnu kuću

Udruga Domino donirala je u ponedjeljak, 10. veljače, 22900 kuna za opremu i održavanje Sigurne kuće za žene žrtve obiteljskog nasilja Udruge B.a.b.e.

Sredstva su prikupljena povodom hrvatske premijere predstave Sedam koja se krajem prošle godine održala u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a u kojoj su kao glumci nastupili Jadranka Kosor, Andrea Zlatar Violić, Ksenija Pajić, Mani Gotovac, Sanja Sarnavka, Prince Wale Soniyiki i Aleksandar Stanković. Organizatori hrvatskog izdanja predstave koja je obišla čitav svijet su Udruga Domino te Švedski institut, Hedda produktion AB i Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Zagrebu.

Hrvatske su se javne ličnosti tako upisale na listu od preko 500 političara, aktivista i glumaca diljem svijeta koji su do sad čitali tekst Sedam. Među njima je i oskarovka Maryl Streep, ali i članovi Europskog parlamenta te ministri Švedskog kabineta. Američka Državna tajnica Hillary Clinton u New Yorku je 2010. godine dala uvodni govor, te navela kako drama vrlo snažno ocrtava kako je sedam hrabrih žena promijenilo svoje društvo na bolje.

„Uključili smo se u međunarodni projekt Sedam jer smo htjeli da se čuje poruka o sveprisutnoj neravnopravnosti spolova u svijetu o kojoj drama progovara. Ipak, željeli smo iskoristiti priliku i da vrlo konkretno pomognemo ženama žrtvama nasilja u Hrvatskoj.“, objašnjava Zvonimir Dobrović, predsjednik Domina.

Sigurna kuća Vukovarsko-Srijemske županije koju vode B.a.b.e. omogućava smještaj za ukupno dvanaest žena i osmero djece, a u sklopu Kuće nalazi se i Savjetovalište za žrtve nasilja. Stručne suradnice pružaju potrebnu psihosocijalnu i pravnu pomoć kako bi žrtve što prije prevladale proživljene traume, vratile samopouzdanje i započele proces osamostaljenja.

“Beskrajno nam je drago što je netko mislio na žene žrtve nasilja i njihovu djecu. Dobiveni novac pomoći će ženama koje nemaju kamo otići ukoliko se ne žele vratiti u nasilje. Pomoći ćemo im da se ekonomski osamostale i žive sa svojom djecom život bez nasilja.” rekla je tom prilikom Sanja Sarnavka, predsjednica udruge B.a.b.e.

 

Radionica i prezentacija dvogodišnjeg hrvatsko-australskog projekta Kingdom

Queer Zagreb Sezona i Phillip Adams Balletlab priređuju javno predstavljanje rada u razvoju projekta Kingdom u srijedu 12.2. u 14 sati u prostorima Eks scene/ Pučko otvoreno učilište, Vukovarska 68, Studio 122

Mladi australski plesni umjetnici Matthew Day, Luke George i Rennie McDougall, vizualni umjetnik Andrew Hazewinkel i umjetnički voditelj i koreograf Phillip Adams pri kraju su trotjednog umjetničkog rezidencijalnog programa u Hrvatskoj u organizaciji Udruge Domino. Predstava Kingdom, na čijem su razvoju radili tijekom rezidencije, svojevrsna je reakcija na poznate narative i težnje queer izvedbenih umjetnosti u koje pokušavaju uvesti koncept utopijske queer zajednice. Zajednice koja će stvoriti čvrstu poveznicu između umjetnosti, života i seksualnosti.

Phillip Adams održat će također, u suradnji sa Studijem za suvremeni ples i besplatnu radionicu za plesače u utorak 11.2. od 9 do 10:30 u istom prostoru (Eks scena).

Ukratko o radionici: “Technique class” se radi o tehnici i jasnoći. Temelji Adamsovih radionica su stalno nadograđivanje tehnički dugoročno vrlo zahtjevnih pasaža materijala i fraza. Kinetičko pozicioniranje klasične niti i pronalazak opuštanja često u velikoj brzini čine Adamsove radionice tehnički izazovno iskustvo za prave ljubitelje plesa.

Phillip Adams BalletLab je interdisciplinarna plesna i performans trupa iz Australije koja njeguje suvremene hibridne projekte koji prigrljuju kulturalne rizike u umjetnosti kao priznatu platformu kreativne evolucije kroz eksperimentiranje. Trupa je izvodila na festivalima u USA, Kini, Europi, i u mnogim kućama uključivo The Australian Ballet, Chunky Move, Guangdong Modern Dance Company, Dance Works Rotterdam.

Rennie McDougall bavi se jezikom suvremenog plesa kao performer, koreograf, učitelj i pisac. Diplomirao je Victoria College of Arts. Osim s Phillip Adams BalletLabom, izvodio je i s Chunky Move, Lucy Guerin Inc, Luke George, i Lee Serle. Kreirao je kratka djela za Lucy Guerin Inc. i Next Wave Festival, te cjelovečernji SUPERTONE.

Luke George je performer, koreograf, učitelj i kurator. Vlastita koreografska djela uključuju LIFESIZE, NOWNOWNOW i HOME. Dobitnik je brojnih nagrada poput Melbourne Festival Choice Award, Asialink Perforing Arts Residency i Russel Page Fellowship for Contemporary Dance.

Matthew Day radi kao koreograf, plesač i dramaturg u različitim umjetničkim medijima. Zanimaju ga konceptualne prakse koje su tjelesno intezivne i pomiču granice plesa i performansa. Njegov hvaljeni minimalistički solo projekt TRILOGY uključuje Thousands, Cannibal i Intermission, koji je bio predstavljen na prošlogodišnjim Perforacijama.

Andrew Hazewinkel multidisciplinarni je umjetnik koji se bavi fotografijom, skulpturom, videom i instalacijama. Njegova zanimanje je isprepletena korespodencija sjećanja, materijala i tijela. Aktivnosti istraživanja foto arhiva igraju značajnu ulogu u njegovoj praksi.

Phillip Adams, umjetnički direktor skupine Phillip Adams Balletlab iz Melbournea, diplomirao je na Victorian Collage of The Arts. U bogatoj 25 godina dugoj karijeri u suvremenom plesu bio je član mnogih vodećih plesnih organizacija, ali i suradnik brojnih velikih kazališnih kuća poput The Australian Ballet, Arena Theatre, Chunky Move, Dance Works Rotterdam (Nizozemska) i City Contemporary Dance Company (Hong Kong). Predaje i održava radionice na brojnim plesnim institucijama u zemlji i inozemstvu.

Večer s Jerryjem Tartaglijom

Samo nekoliko dana nakon prezentacije na Berlinaleu, zagrebačka će publika imati priliku razgovarati s restauratorom i vidjeti njegov rad u Kinu Europa.
 

11.2. 21h (razgovor s redateljem)
12.2. 19h
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb

Već četiri desetljeća ime redatelja i pisca Jerryja Tartaglije nezaobilazno je polju eksperimentalnog filma i Queer kinematografije. Suosnivač je jednog od najdugovječnijih promotora eksperimentalne medijske umjetnosti Berks Filmmakers Inc. te je prvi počeo pisati o osjetljivosti LGBT tema u američkoj avangardnoj kinematografiji. Njegova je pak kinematografija stalno preispitivanje identiteta, medija i politike.

Trilogija A.I.D.S. napravljena u ranim danima epidemije HIV-a u SAD-u, prikazana je u cijelom svijetu, a on je i jedan od dvanaest umjetnika koji su stvorili crvenu vrpcu kao simbol dizanja svijesti javnosti o HIV-u. Stvorili su tako i cijelu platformu različitih vrpci kojim se ukazuje na pojedina pitanja.

Djela Jerryja Tartaglije prikazana su u retrospektivi „Umjetnost 20. stoljeća“ muzeja The Whitney Museum of American Art. Od 1990. godine do danas, sedam je njegovih filmova premijerno prikazano na festivalu Berlinale.

Tartaglia je studirao s apstraktnim slikarom Harryjem Koursarosom koji ga je upoznao s filmovima Jacka Smitha restauraciji čijih radova se posvetio u ranim 90tima, a na ovogodišnjem Berlinaleu Tartaglia prikazuje rezultat svog duogodišnjeg restauratorskog rada, koje zatim, uz niz vlastitih filmova, predstavlja odmah nekoliko dana nakon toga u Zagrebu. Jerry Tartaglia predaje kinematografiju, pisanje i produkciju te živi u Pennsylvaniji.

„Svaki od mojih filmova portretira neki aspekt homoseksualnosti, seksualnog izražavanja ili izražavanja vlastitog identiteta. U isto vrijeme, svaki film koristi jedinstveni potencijal tog medija da kreira vizualnu metaforu. Nisam zainteresiran za stvaranje narativne forme koja se generalno koristi da bi se LGBT osobe prikazale kao lila kartonske kopije heteroseksualaca. Umjesto toga radim kratke, osobne, eksperimentalne forme koje istražuju i slave drugačiju vrstu poimanja ljudskog identiteta.“ – Jerry Tartaglia, New York, 1995.

U sklopu svojeg gostovanja na Queer MoMentima, Tartaglia će prikazati samo dio iz svoje bogate filmografije i tom prilikom objasniti svoj rad na eksperimentalnim filmovima.

A.I.D.S.C.R.E.A.M.
SAD, 1988.
Trajanje / Duration: 6 min

A.I.D.S.C.R.E.A.M. bavi se deseksualizacijom gej Amerike i strahom od političke odmazde zbog mainstream odgovora na samu bolest. Ovaj film je značajna deklaracija protiv napada na gej seksualnost radi pojave AIDS-a, te na oštar i britak način, gotovo prijeteći, izmjenjujući slike muškaraca, Tartaglia poručuje: ovo su moji prijatelji, moji mrtvi prijatelji.

Ecce Homo
SAD, 1989.
Trajanje / Duration: 7 min

Ecce Homo kombinira prizore iz remek-djela Jeana Geneta Un chant d’amour s prizorima iz gej porna tjerajući gledatelja da propita svoj stav o pornografskim prizorima. Što je tabu: sam gej seks ili gledanje gej seksa?

Škola misterije / Mystery School
SAD, 2009.
Trajanje / Duration: 26 min

Škola misterije dio je slavne američke tradicije satiričkog, političkog i žanrovskog kolaža (Bruce Conner, Arthur Lipsett, Luther Price). Film gradi svoj identitet iz dijelova obrazovnih filmova namijenjenih skrbi o tijelu i umu (dječaci koji čitaju, tuširaju se i ševe) i isprekidanih poglavlja iz povijesti zapadne misli i religije.

Prolog projekcionistu / Prologue to the Projectionist
SAD, 2011.
Trajanje/ Duration: 6 min

Kratki uvod u treći nastavak Tartaglijinog queer ciklusa filmova nazvanog Kako život ide. Uz prva dva dijela Školu misterije i Nešto vidjeti, nešto reći, Projekcionist kao treći dio koristi queer filmove i višestruke projekcije da bi istražio razne načine na koji nam projicirane slike mogu pomoći u razumijevanju samih sebe.

Via Dolorosa
SAD, 2005.
Trajanje / Duration: 7 min

Snimljen u Chinconu (Španjolska) i Lobachsvilleu (Pennsylvania), ovo djelo je filmska elegija posvećena iznenada preminulom prijatelju redatelja.

Kratka povijest budućnosti / A Short History of the Future
SAD, 2013.
Trajanje / Duration: 20 min

Kratka povijest budućnosti temelji se na studiji Leni Riefenstahlinog filma Plavo svjetlo iz 1932. godine. Selektirane sekvence njezinog filma su ponovno editirane s ciljem da se istaknu unutrašnji procesi kreativnog fokusa u umu filmskog umjetnika. Komentari filma su na drugačijim jezicima, kako bi se gledatelji “prisilili” da čitaju titlove , da se izvuku iz pasivnog gledanja filma i samim time sudjeluju u stvaranju kinematografskog značenja.

Ostaje biti viđeno / Remains to be Seen
SAD, 2009.
Trajanje / Duration: 5 min

Uz gostovanje Jacka Smitha, ovaj uradak je dio instalacije Krhotine i ostaci, a koji je u biti sažetak redateljevog iskustva restauracije filmova Jacka Smitha koja je trajala 17 godina: od parnice do optužbi i slomljenih prijateljstava.

Amnezija / Amnesia
SAD, 2000.
Trajanje / Duration: 7 min

Redatelj u ovome filmu tvrdi kako su artefakti i slike queer života samo dokaz našeg postojanja te kako se ne smije dopustiti da se queer kultura izgubi jer se u tom slučaju gubi i naša prošlost, kao i naša budućnost. Film koristi fotografije muškaraca u bliskim odnosima, pronađeni filmski materijal, digitalizirane snimke u svojim nastojanjima da ponovno napiše povijest i predvidi budućnost.

* Ulaznice po cijeni od 25 kuna se mogu kupiti na blagajni kina, pola sata prije početka projekcije.

    

Nečastive u Japanu

Izvedba kojom je otvorena Queer Zagreb Sezona 2. veljače u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja za suvremenu umjetnost, nastavlja turneju izvedbom na programu “Croatian Contemporary Dance” u kazalištu Raft, kojoj prethodi i izvedba u Total Museumu u Seulu.

Predstava je nastala tijekom umjetničke rezidencije Brune Isakovića i Pavla Heidlera u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, kroz program Perforacija i Mreže za izvedbene umjetnosti, a nakon premijerne izvedbe na prošlogodišnjem festivalu Perforacije, predstavljena je i američkoj publici u sklopu Queer Chicaga i Queer New York International Arts festivala kao i u Tokiju krajem 2013. godine.

Azijska turneja samo je početak gostovanja predstave Nečastive koja će tijekom godine biti izvedena i u Grčkoj, Filipinima kao i diljem Sjedinjenih Američkih Država.

 

AZIJSKA TURNEJA:

(Južna Koreja, Japan)

IZVEDBA + RAZGOVOR
Nezavisna umjetnička produkcija u
Hrvatskoj
(razgovor sa Brunom Isakovićem i
Zvonimirom Dobrovićem)
6. 2.
Total Museum Seoul

IZVEDBA
10. 2.
Nakano – Raft, Tokyo

PLESNI MASTERCLASS

12. i 13. 2.
Omote-sando studio, Tokyo

 

 


Queer Zagreb 2014Season

Ulaznice / Tickets


Domino
Generalni medijski pokrovitelj Queer Zagreb Sezone je:
DominoDomino je korisnik Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.
RSS Feed. This website is powered by Wordpress and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez.