Branimirova Street Art

U organizaciji udruge Domino u sklopu Europskog projekta Imagine danas je otvorena jedinstvena izložba „Branimirova Street Art“ koju će svi ljubitelji street arta i graffita moći pogledati do 4.1.2017.img_5259

 

 

 

 

 

 

 

Ideja za izložbu nastala je na osnovu razvoja događaja oko zida u Branimirovoj ulici koji je desetljećima, još od Univerzijade, bio prostor rezerviran za uličnu umjetnost. 1999. je gradski ured za kulturu otvorio nanovo prostor muralima, u sklopu akcije borbe protiv ovisnosti, te je ulična umjetnost i poruke koju se njome prenose dobila svojevrsnu institucionalnu podršku. Nažalost 2015. godine dotrajali zid djelomično je srušen te je na njegovom mjestu postavljena metalna ograda na koju su postavljeni prostori za marketinško oglašavanje u obliku billboarda, čime je grad izgubio jedinstveno mjesto koje je bilo posvećeno uličnoj umjetnosti.

Ovom izložbom želimo postaviti pitanje odgovornosti za estetska urbanistička rješenja na ključnom potezu u gradu koji spaja željeznički i autobusni kolodvor. Osim toga izložba će biti postavljena u cilju promjene percepcije javnosti, ali i institucija vezane uz street art i grafiti umjetnost, koja zauzima važno mjesto u identitetu grada Zagreba.

img_5412
 

 

 

 

 

 

Za izložbu je odabrano troje umjetnika s adresom u Zagrebu, čiji rad je sve prepoznatljiviji kako na domaćoj, tako i stranoj street art sceni. Umjetnici OKO, Chez 186 i Sarme svojim će specifičnim umjetničkim izričajem dati svoj obol ovoj jedinstvenoj izložbi, a njihovi radovi će se na jednom billboardu izmjenjivati u razdoblju od 22. prosinca do 4. siječnja 2017.

Izložba se ostvaruje u suradnji s bračkim festivalom Graffiti na Gradele.