Domino objavio novu knjigu – Michel Foucault: Herculine Barbin zvana Alexina B.

Nakon što samo tijekom posljednjih nekoliko godina preveli i objavili Foucaultovu studiju Povijest seksualnosti (I.,II.,III.) sa zadovoljstvom možemo obavijestiti da je Queer biblioteka bogatija za još jednu knjigu ovog značajnog autora „Herculine Barbin zvana Alexina B.“ koje je objavljena 1978. godine.

Ovo izdanje u prijevodu Zlatka Wurzberga i Borisa Perića donosi interseksualnu ispovijest, dnevnik koji nas vodi u devetnaesto stoljeće i predstavlja glas davno zatomljene seksualnosti. Ovi zapisi nam donose provokativno i uznemirujuće svjedočanstvo koje ima snagu pomaknuti našu perspektivu s koje promatramo tijelo – i dušu. Herculine Barbin je rođena kao djevojčica 1838. godine, a 1860. je primorana promijeniti spol da bi zbog nemogućnosti transformacije u muškarca 1868. godine počinio samoubojstvo. Michel Foucault je pronašao ove zapise i predstavio ih javnosti, s posebnim interesom za društvenim i institucionalnim impulsom kontrole rodnih identiteta. Foucault je kontekstualizirao jednu hrabru dnevnički i živopisno zabilježenu osobnost, postavljajući intimnost Herculine Barbin u odnos s medicinskim, sudskim i drugim vizurama vremena, čime nam i danas foucaultovski pomaže razotkriti društvene perspektive i slobode koje se tek imaju mijenjati.

Ova jedinstvena knjiga, kao što je obogatila našu Queer biblioteku, zasigurno će usrećiti svakoga tko je dobije kao dar za nadolazeće blagdane. Kako bi omogućili da svoje najdraže usrećite ovim, ali i ostalim našim izdanjima Domina nudimo posebnu blagdansku ponudu :

Michel Foucault: Herculine Barbin – 99 kn
Michel Foucault: Povijest seksualnosti I, II, III – komplet 150 kn (ili svaka po 60 kn)
(čitav Foucaultov komplet – 4 knjige – 200 kn)
Susan Sontag: Ponovno rođena; Kao što je svijest u jarmu tijela; Istovremeno – komplet 150 kn (ili svaka po 60 kn)
Herve Guibert: Citomegalovirus, Moji roditelji, Samilosni protokol, Lud za Vincentom, Mauzolej ljubavnika – komplet 200 kn (ili pojedinačno 50 kn)
Caio Fernando Abreu: Pljesnive jagode – 40 kn
Tristan Garcia: Najbolje u čovjeku – 40 kn
Usmena povijest homoseksualnosti u Hrvatskoj – 80 kn
*za sve narudžbe iznad 300 kuna osiguravamo besplatnu dostavu diljem Hrvatske

Svoje narudžbe pošaljite na meil udrugadomino.marketing@gmail.com ili nazvati od 08 – 18 sati radnim danom na 01/3820 – 019