Obojimo klimatske promjene u zeleno

Danas, 28. veljače, u Knjižnici Vladimira Nazora za najmlađe posjetitelje održana je likovna radionica uz predstavljanje bojankom „Klimatske promjene“ dizajnerice Maje Maar u organizaciji udruge Domino.

Bojananajava
Udruga Domino u sklopu EU projekta Imagine 2020 kroz različite oblike umjetničkog izražavanja već sedam godina tematizira problem klimatskih promjena. Bojanka koju smo danas predstavili sudionicima iz nekoliko dječjih vrtića na odjelu knjižnice za djecu i mladež, osmislila je i dizajnirala svestrana umjetnica Maja Maar. Bojanka specifičnim dizajnom i ilustracijama „nagovara“ roditelje da zajedno s djecom daju novi život crtežima koji prikazuju različite promjene u okolišu izazvane klimatskim promjenama. Tako se, osim prilike da roditelji i djeca kvalitetno provedu zajedničke trenutke, potiče i razmišljanje o posljedicama čovjekovog utjecaja na okoliš.

S jedne se strane tu dakle obraćamo roditeljima, čije sadašnje ponašanje utječe na svijet koji ostavljaju svojim mališanima, no istovremeno ovom bojankom želimo utjecati na navike koje djeca tek stvaraju i na koje je mnogo lakše izvršiti utjecaj u ranom formativnom razdoblju.

Maja Maar rođena je 1984. u Makarskoj. Diplomirala je na studiju dizajna Grafičkog Fakulteta u Zagrebu. Dušom i ekstremitetima predani crtač, koketira s dizajnom, fotografijom i animacijom, a kaže da joj ni vandalizam nije mrzak. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi fotografija (Modni Ormar, Intergrafika) te nekoliko skupnih multimedijskih izložbi. Članica je umjetničkog kolektiva Elektroliza Politra.