Otvoren Sounded Bodies festival

Sinoć je u Zagrebačkom plesnom centru otvoreno drugo izdanje Sounded Bodies festivala u okviru kojeg će u Zagrebu nastupati brojni umjetnici iz Australije, Kanade, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Mađarske i Hrvatske.

Festival je otvoren premijernom izvedbom predstave “Igre Glasom” autorice Davorke Horvat a u izvedbi Ive Peter Dragan, Nikoline Majdak, Maje Katić, Adriane Josipović i Damira Mihaljevića. Tijekom trajanja festivala će biti odigrano 9 predstava te održano 5 umjetničkih radionica, čiju selekciju potpisuje koreograf i plesni umjetnik Bruno Isaković. Festivalski program je fokusiran na predstave koje se poigravaju upotrebom glasa i zvuka te njihovom povezanošću s tijelom i fizikalnošću. Sounded bodies traje do 8. studenoga a sve se izvedbe održavaju u Zagrebačkom plesnom centru.

otvorenje-sounded-bodies
Predstave na festivalu dio su inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim financijskim mogućnostima. Cjeloviti program festivala kao i informacije o radionicama nalaze se na službenim stranicama festivala.

otvorenje-sounded-bodies2
Uz festival u Zagrebu, Domino za studeni najavljuje i niz drugih aktivnosti. Već danas, 4. 11., u Grazu gostuje umjetnica Ina Sladić s izvedbom “This is not my piece” u sklopu Queerograd festivala koji traje od 3. do 5. 11. Riječ je o novom performansu Ine Sladić u kojemu umjetnica istražuje načine na koje  se danas mogu prikazati umjetnički radovi koji su u trenutku svog nastajanja obilježili određenu umjetničku epohu – te koje značenje donosi njihovo rekontekstualiziranje. Rad je inspiriran performansom Marine Abramović “Art must be beautiful, artist must be beautiful”, kojega je Ina Sladić ove godine, u produkciji udruge Domino, izvela u MSU-u u Zagrebu.

Vjernim čitateljima Dominove biblioteke možemo najaviti ponovno sudjelovanje na Interliberu koji se od 8. do 13. 11. održava na Zagrebačkom velesajmu. Pozivamo Vas da za vrijeme Interlibera posjetite štand Sandorfa, našeg dugogodišnjeg partnera, te po posebnim cijenama nabavite neka od naših izdanja, među kojima svakako naglašavamo naslove Michela Foucaulta i Susan Sontag.