March 26th, 2006

Queer Zagreb festival 2006!

Četvrti po redu Queer Zagreb održati će se od 25. - 29. travnja 2006.

March 22nd, 2006

Queer subote petkom (i subotom)- Pasolini!

Queer Zagreb svoj program filmskih projekcija Queer subote petkom (i subotom) u kinu Tuškanac u ožujku nastavlja retrospektivom filmova Piera Paola Pasolinija u izboru Željka Luketića, filmskog kritičara Radija 101.

March 5th, 2006

Izjava Queer Zagreba povodom napada na Rainbow party

Napadači i protivnici bilo kakvih okupljanja i manifestacija queer osoba u najširem mogućem shvaćanju riječi queer, na jednoj nagonskoj, ali značajnoj razini, razumiju da je kultura moćan identitetski mehanizam koji nas osnažuje, povezuje i oslobađa (samo)nametnutih zatvorenih prostora.

February 2nd, 2006

Queer Zagreb organizira najveći queer party tijekom Berlinalea 12. 2. 2006 od 22:00 sata

Queer Zagreb je ove godine inicijator i domaćin velikom queer partyju u Berlinu kojim će se obilježiti 20. rođendan nagrade «Teddy» za najbolji queer film, u okviru Berlinskog filmskog festivala – jedine takve nagrade koja se dodjeljuje unutar festivala A-kategorije

January 4th, 2006

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Sve je, izgleda, bila ’slučajnost’, ‘utjecaj strane agencije’, ‘eksperimentiranje’, da ne kažemo ‘faza’, jer kako govori vrh Hrvatskog skijaškog saveza (HSS), a prenosi Index.hr: ‘Hoćeš nešto dobro učiniti za Grad, a ispada da dovodiš pedere!’

November 29th, 2005

Queer Zagreb traži voditelja/icu marketinga

Queer Zagreb (www.queerzagreb.org) je medjunarodni festival koji organizira
kulturna dogadjanja (kazališne i plesne predstave, filmske projekcije, izložbe) U javnosti je prepoznat kao programski progresivan i inovativan, a jedan je od najvećih takvih festivala u svijetu.
Queer Zagreb traži osobu za honorarni posao voditelja marketinga. Od kandidata/kinje
očekujemo da je komunikativan/na i odgovoran/na prema zadanim rokovima, da je marketinški […]

November 16th, 2005

Queer subote petkom - queer komedije

Studeni, nedjelja popodne, ručak je bio obilan, oblaci se čine svakim danom sve niže i niže pa se mlitavo doba dana čini još mlitavijim. Da stvar bude gora, televizijski program je predodređen da ubije i onaj djetinji nagon za životom obiteljskim TV dramama ili romantičnim komedijama. Dakako, heteroseksualnim.

November 12th, 2005

Queer u predgrađu

Queer Zagreb kreće s novim projektom pod imenom Queer u predgrađu. Radi se o seriji o nizu od tri izložbe inozemnih likovnih umjetnika koje će biti postavljene izvan zagrebačkog centra (Peščenica, Dubrava, Kustošija).

October 21st, 2005

Reakcija Queer Zagreba na izjave Damira Kajina

Lijepo je podsjetiti se da tobože ‘liberalnije’ političke opcije ne garantiraju zapravo jednostavnu politiku jednakosti pred zakonom svima i za sve. Ovaj put na tome zahvaljujem gospodinu Kajinu, saborskom zastupniku IDS-a, kojem su aktivizam i borba za jednaka prava svih osoba bez obzira na njihovo vlastito izražavanje roda i spolnosti postali naporni.

October 17th, 2005

Transgender filmovi u sklopu Queer subota petkom (i subotom)

Nakon uspješno održanog festivala u rujnu te nekoliko filmova čija kvaliteta je oduševila i publiku i kritiku, Queer Zagreb nastavlja svoj cjelogodišnji program u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom u kinu Tuškanac.