Uncensored
Uživjate u svim detaljima ovog site-a, i uronite u queer svijet
Censored
Ova verzija je za sve ljude koji se osjećaju uvrjeđenim donjim ilustracijama. A da... ovaj link također mogu koristiti dial up korisnici. Zbog bržeg učitavanja.

Ukoliko zelite primati informacije o događanjima koje organizira Queer Zagreb, molimo javite se na e-mail:

Queer Zagreb je nevladina, nestranačka, neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu koja kroz prezentaciju i produkciju umjetnosti, teorije i aktivizma izaziva i propituje (hetero)normirane društvene vrijednosti, te osvješćuje i osnažuje queer identitet u regiji i svijetu.

Vizija Queer Zagreba je da u društvu postoji otvorenost svih prostora i konstantnost prepoznavanja normi koje onemogućuju slobodu izražavanja queer impulsa koji su subverzivni, ali bezopasni za druge ljude.Općenito

Queer Zagreb je registriran 2003. godine pod nazivom Domino jer hrvatska birokracija nije dozvolila registraciju pod imenom Queer Zagreb. Do danas realizirana su dva Queer Zagreb festivala (2003. i 2004.) koji su najveći queer festivali u jugoistočnoj Europi te su okupili više od 200 izvođača/ica sa raznih krajeva svijeta. Uz prezentaciju queer umjetničkih izražaja, Queer Zagreb uvelike radi i na produkciji queer umjetnosti u Hrvatskoj i regiji. Tako smo do danas isproducirali kazališnu predstavu, realizirali projekt Queer Zebra (čiji je koncept u svibnju 2004. preuzeo queer festival u Firenzi), organizirali izložbu «Postsocijalistički queer identitet» na kojoj su izlagali umjetnici/e iz regije, a objavljena je i knjiga Poqueerene priče – prva zbirka queer kratkih priča iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore. Queer Zagreb se je predstavio međunarodnoj javnosti kroz queer partye u New Yorku (rujan 2003), Londonu (ožujak 2004) i Beogradu (svibanj 2005.). U sklopu Queer Zagreb festivala 2003 održana je i prva konferencija o queer teoriji u Hrvatskoj (Cheers Queers 2003).

U svojim projektima do smo surađivali LGBT udrugama u RH: Iskorak, Kontra, Lori te sa organizacijama Centar za mirovne studije i Drugo more iz Rijeke koja preuzima program Queer Zagreba i predstavlja ga gradu Rijeci.

Osim toga, do sada smo surađivali sa Zagrebačkim cestama, knjižarom Tamaris, Booksom, klubom Mama, Global, Gjurom II, Točkicom, Zagrebčkim kinematografima, Hrvatskim filmskim savezom, Motovun Film festivalom i mnogim drugim oraganizacijama. Queer Zagreb je jako dobro međunarodno povezan sa brojnim organizacijama i sličnim festivalima u svim zemljama Europe te SAD-om, Japanom, Australijom i Brazilom.